Udtalelser fra kursister som har været på Dallund


En uge på første klasse
...er et ophold på Dallund. De fantastiske omgivelser, slottet, naturen - udsigten over søen fra værelset. Mad 6 gange om dagen og samvær med ligesindede. Møde med professionelle fagpersoner, der alle gør sit bedste for, at vi skal blive bedre til at leve med vores kræftsygdom. Var en øjenåbner og meget intens oplevelse, at være sammen med andre unge kræftramte - et netværk blev dannet. Fik endelig en følelse af, ikke at være så alene.

Mette Kjellberg 34 år
Diagnose: Brystkræft

 

På Dallund blev jeg inspireret til at skrive digte hvilket hjælper mig meget med at udtrykke mig når jeg er ked af det eller sur.
Man kommer igang lidt tilfældigt, ment på den måde, at det er lidt tilfældigt om digtet bliver godt eller ej og derfor er der ikke noget pres på én når man skriver det næste. Så finder man ud af, at man godt kan skrive et digt for at få sine følelser ud, uden at det behøver at være til et 13-tal.

Astrid Dahl 19 år
Diagnose: Akut lymfoid leukæmi

 

Om opholdet vil jeg bare sige, at det har givet mig rigtig meget at komme videre med, på meget kort tid. Det var rigtig hårdt, men også meget givende. Det har hjulpet mig videre i min hverdag efter sygdommene. Alle kræftpatienter burde tilbydes et ophold.

Simone Christoffersen 19 år
Diagnoser: Kræft i hjernen, livmoderkræft og celleforandringer

 
Inden jeg kom på Dallund gik jeg med en masse følelser som jeg ikke kunne finde navn på. Jeg gik med et tomrum, og følte at jeg var alene for ingen forstod mig. Jeg var bange for at føle efter inden i mig selv, og hvilte ikke i min krop. Efter mit ophold på Dallund, indså jeg at det var okay at græde, det var okay, at føle som jeg følte og jeg indså for første gang at skæbnen havde givet mig en chance til. Jeg indså at kræften ikke behøver at fylde meget i hverdagen, og at alle de følelser jeg bar rundt på, var der også andre der bar rundt på. Jeg kom i en gruppe, med en masse dejlige unge mennesker, som altid stod klar til de alvorlige samtaler, og de mindre alvorlige. Jeg kom til et sted, hvor det var okay at tale om kræft, uden at omgivelserne var ved at skide i bukserne, og behandlede mig som et menneske. Ment på den måde, at de så over kræften og så mig som jeg var. Personalet på Dallund, var der 100% og 24 timer i døgnet. Jeg har aldrig følt, at der blev lyttet så godt til mig, som de gjorde. Jeg er glad for jeg tog rejsen til Dallund. For at være ærlig, var det Dallund som hjalp mig til at komme videre. Det var de andre unge der omgav mig, der hjalp mig med at komme videre. Jeg vil aldrig komme mig helt over de spor kræften satte sig på mig rent psykisk, men jeg fik da hjælpen til at tage det næste skridt, i livet. Og skridtet til at nyde livet igen...

Celia Laugesen 22 år
Diagnose: Æggestokskræft
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nina klatre i birketræet Dallund maj 2007
Sine på altanen Dallund maj 2007
Mette, Astrid, Rebecca og Louise Dallund maj 2007
Lene, Mette, Astrid og Simone gør klar til at male Dallund maj 2007
 
Lene og Nina Dallund maj 2007
Rebecca og Celia Dallund maj 2007
Nina, Bjørn, Mette og Lene Dallund maj 2007
Louise, Astrid og Stine ude at ro, Dallund maj 2007
Astrid med de smukke øjne Dallund maj 2007
Louise nyder solen på broen, Dallund maj 2007
Linda, Simone og Britte Dallund maj 2007
Rebecca, Mette, Sine og Nina Dallund maj 2007
Astrid, Lene, Stine, Simone og Maria Dallund maj 2007
Værelse 109 Dallund maj 2007
Stine gør sig klar til at klatre op. Dallund maj 2007
Syrenparken set fra værelset Dallund maj 2007
Astrid, Mette & Louise venter på broen. Dallund maj 2007
Dallundtøserne maj 2007
Charlotte & Louise, Dallund maj 2007
Sine og Nina Dallund maj 2007
Mette & Maria, Dallund maj 2007
 
 
 
 
 
 
 
Tilbage Mail to Sine Heide Siegfried