2. Diagnose & behandling

Østerbro, den 9. februar 2005

Kære Alle,

Allerførst vil jer gerne sige 1000 tak for alle jeres meget søde, opmuntrende og positive breve, kort, sms’er og mails. Samt for alle de skønne buketter og lækre chokolader. Det har været meget overvældende. Jeg kan ikke takke jer nok for al den opbakning jeg/vi samt vore respektive familier allerede har fået. Det har virkelig varmet meget dybt inde i mit hjerte, som lige nu er meget ulykkeligt, men som kun kan glæde sig over at være omgivet af så mange søde og betænksomme mennesker. Jeg er ked af at jeg ikke har kunne svare hver enkelt af jer, men håber at kunne gøre det med denne mail. Det er rigtig svært for mig at skrive dette brev til jer alle, men har endnu engang besluttet mig for, at det er det bedste at gøre nu. De næste par måneder vil ikke blive særligt opmuntrende og overskuet vil helt sikkert være MEGET lavt. Jeg ved, at der er en del af jer som allerede har haft ringet i dag, men jeg kan slet ikke overskue at tale med nogen lige nu. Og sikkert heller ikke i de næste par uger.

Jeg var inde i dag og få resultatet af alle de mange prøver og havde håbet at jeg kunne få lov til at skrive et positivt resultat til jer. Men sådan skal det ikke altid være. Jeg er i stadie III (der er fra I – IIII). Det vil sige jeg har lymfekræft i halsen, brystskillevæggen (den som deler sig ved lungerne), maven (bag tarmene) og bughulen. Heldigvis ikke i knoglerne og lungerne som er stadie IIII. Det er en aggressiv form for kræft jeg har og den formere sig rigtig hurtigt og som lægen sagde ”der er meget af den”. Men fordi den er aggressiv er den derfor samtidig meget følsom over for kemoterapi, hvilket jo er positivt. Så den bliver hurtigt slået ned med kemo.

Jeg starter først behandlingen i morgen (torsdag), da jeg allerede nu er med i 2 protokolforsøg, som måske kan hjælpe mig selv senere i forløbet, men ellers på sigt kan hjælpe andre. Derfor har der i dag ikke været tid til at starte min kemobehandling som planlagt. Jeg er sat til 8 behandlinger med 14 dages mellemrum. Hvilket er max. behandling og håber derefter at være rask. Ellers fortsætter jeg evt. med strål. Men først de 8 kemobehandlinger, som jeg starter med i morgen. Hver behandling strækker sig over 3 dage, med flydende kemo og piller. Det er en meget hård cocktail jeg skal igennem, og bivirkninger er der selvfølgelig. Jeg mister alt mit hår om 14 dage og mit immunforsvar kan hver 14 dag komme helt i bund. Det sidste vil højst sandsynligt resultere i blodtransfusion og evt. indlæggelse hvis jeg skulle blive syg med feber og dermed modtage antibiotika. Alt dette gør selvfølgelig, at mit forløb kan blive skubbet, da man ikke kan modtage kemobehandling hvis man er syg. Så de 8 gange bliver måske ikke hver 14 dag, da man jo ikke er herre over sin egen krop og dens reaktion. Men jeg håber jo selvfølgelig på, at jeg ikke reagere særligt voldsomt og dermed kan køre på som planlagt.


Som en del af jer ved er jeg MEGET allergisk over for nåle, men efter denne tur kan intet vel skræmme en. For hvis ikke det er en blodprøve, kemobehandling, scanning med kontrast eller hvad de nu kan finde på, så er det også mig selv som skal lære at stikke mig med en kanyle i 8dage efter hver behandling. Men hvor er jeg glad for at det er mig og ikke mine kære børn som skal igennem det her. Heldigvis er denne kræft sygdom ikke arvelig. Men kommer desværre bare lige pludselig, pga. et defekt gen. Så når man er helbredt, skulle det ikke komme igen.
Det var egentlig ikke meningen at jeg ville have skrevet så meget om min behandling mv., men der er mange som har spurgt til hvad jeg skal igennem. Endnu engang er det , det letteste at give alle den sammen forklaring, men meget mærkeligt at skulle skrive om noget så personligt.

Endnu engang 1000 tak for alle jeres søde tanker til mig og min familie,

Knus fra Sine


Mail to Sine Heide Siegfried Tilbage til forsiden Mail to Sine Heide Siegfried